Hírek

Fémszeparálók: legyen biztonságos minden terméke!

fémszeparálóFőként az élelmiszeriparban van szükség fémszeparáló berendezésekre a termékek biztonságos fogyaszthatósága érdekében, ugyanis a szemcsés, a pehely-jellegű, a rostos, a szálas, illetve a folyékony termékekbe akár fémszemcsék is kerülhetnek, amelyeket nem lehet csupán az emberi szemre bízni. A fémszeparáló berendezések nem csupán jelzik, ha valamilyen fémszennyeződés került a termékbe, de hatékonyan el is távolítják azokat, méghozzá 100%-os hatékonysággal.

fémszeparáló berendezések működési elve a mágnesességen alapul, ám számos fém nem mágnesezhető, így például a réz sem. Ennek kiküszöbölésére a mai fémszeparáló berendezések már nem csak a mágnesességet vetik be, de a különböző fémek elkülönítéséhez különféle egyéb módszereket is alkalmaznak, hiszen egy élelmiszereket előállító üzemben nem csak acél fordulhat elő. Ennek folyományaként viszont a modern fémszeparálók már gyakorlatilag minden szennyeződést képesek kiszűrni, ami áthalad az érzékelőik között.

Fontos tudni, hogy fémszeparáló berendezéseket nem kizárólag az élelmiszeriparban, hanem a vegyiparban is szokás alkalmazni, mivel a különféle szennyezőanyagok kiszűrése itt is nélkülözhetetlen, bár ezek a berendezések elsődlegesen az élelmiszergyártásban fontosak. Amennyiben Ön valamilyen élelmiszer gyártásával foglalkozik, akkor tudhatja, hogy a termékek visszahívása, forgalomból kivonása, valamint a vásárlók esetleges kártérítése milyen összegeket képes felemészteni – ehhez képest egy, vagy akár több fémszeparáló berendezés beszerzési költsége elenyésző..

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a fémszeparáló berendezések iránt, tekintse meg kínálatunkat! Számos típus közül választhat, amelyek minden elvárásnak megfelelnek, és az áruk is kedvező – főleg, ha belátjuk ezek előnyeit –, ezért érdemes minket választania, ha fémszeparáló berendezésre lenne szüksége. Ha kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, vagy rendelését szeretné leadni, akkor kérjük, hogy forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Debliszterezők: mit érdemes tudni róluk?

debliszterezésA bliszter, illetve a debliszterezés sokak számára valószínűleg nem mond semmit, hiszen nem egy általánosan használatos kifejezésről van szó. Ennek ellenére mindenki találkozott már vele, aki valaha vett be valamilyen gyógyszert, vagy egyéb pirulát, illetve kapszulát. A bliszter ugyanis az a csomagolástípus, amibe elsősorban ilyesmit csomagolnak, bár természetesen nem csak ezek esetében lehet felhasználni: néhány évtizede még a színes, golyó alakú rágógumit is bliszterbe csomagolták.

A bliszterezés hő és nyomás segítségével készül: a műanyag lapokban mélyedések találhatóak, amelyekbe a termék (gyógyszerek, kapszulák, stb.) kerül, majd ezt egy műanyag, vagy alumínium fóliával zárják le, de előfordulhat papír, vagy más anyag is, illetve ezek ötvözése is lehetséges. A debliszterező berendezések feladata a csomagolás és a termék szétválasztása, vagyis épp ellenkező irányú a folyamat.

Itt felmerülhet a kérdés, hogy miért is van szükség debliszterezésre, hiszen ha már egyszer be van csomagolva egy termék, akkor miért kell azt eltávolítani róla? Többféle válasz is létezik erre a kérdésre, de a leggyakoribb ok a gyógyszerek megsemmisítésének szükségessége, ha ugyanis lejárnak, nem helyezhetőek egyszerűen a hulladékgyűjtőbe, hanem külön előírások vonatkoznak rájuk – éppen ezért van minden gyógyszertárban a lejárt gyógyszerek gyűjtésére szolgáló tároló elhelyezve.

Lehet azonban az is az ok, hogy a pirulákat, illetve kapszulákat egyszerűen csak egy új, modernebb csomagolásban szeretnék forgalomba hozni, és ehhez a legegyszerűbb módszer a debliszterező használata. A modern debliszterezők éppen ezért lézersugár segítségével távolítják el a terméket a bliszterből, de lehetséges más, kíméletes mód is, aminek lényege, hogy a termék ne sérüljön.

Cégünk többféle debliszterezőt is forgalmaz, tehát, ha ilyen berendezésre lenne szüksége, tekintse meg kínálatunkat! Ha kérdése lenne, vagy rendelni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén; kollégáink várják hívását!

ASTRAPACK Kft. | +36704575211 | +36309242593 | 1119 Budapest Major u. 45. | Impresszum


Telefon: +36 70 457 5211
E-mail: info@astrapack.hu